Ziekte of arbeidsongeschiktheid
Ziekte of arbeidsongeschiktheid kan verstrekkende gevolgen hebben, Soms kan het eigen werk niet meer uitgevoerd worden, of zijn er bij de eigen werkgever onvoldoende passende werkzaamheden voorhanden.
Dan moet er een traject 2e spoor opgestart worden om de mogelijkheden van passend werk bij een andere werkgever te onderzoeken.
In het kader van de Wet Poortwachter dient de werkgever de zieke medewerker passend werk aan te bieden.
Het aanbieden van passend werk bij uw huidige werkgever kan nog veel vraagstukken oproepen. Welke werkzaamheden passen precies bij u? Misschien hebt u talent in huis dat u nog niet eerder heeft ontdekt. En wanneer het allemaal écht niet lukt, kan het tweede spoor opgestart worden.
Regelmatig overleg met alle betrokken partijen moet er voor zorgen dat er een soepele terug gang naar werk plaatsvindt. En vaak gaat dit ook goed. Er zijn echter situaties waarbij het allemaal niet zo soepel verloopt.
Gezien de nogal verwarde en onzekere situatie waarin een ieder is terecht gekomen, is het goed het een en ander eens op een rijtje te zetten. Het is dan mogelijk zinvol en bovendien kostenbesparend diensten in te kopen die het verzuim van de medewerker terugbrengen en de re-integratie of werkhervatting in eigen of een andere functie bespoedigen.
JAN Ziekteverzuim kan u daarbij ondersteunen.
Re-integratietrajecten, 1e en 2e spoortrajecten
Belang werknemer en werkgever »
Voordelen uitbesteden 2e spoortraject »
Passend werk bij re-integratie 2e spoortraject »
Vertrouwelijkheid medische gegevens in re-integratie »
Taken en verplichtingen werkgever bij re-integratie »
Sancties bij nalatigheid verplichtingen 2e spoor »
Re-integratie verplichtingen tijdens de vakantie »
Vrijwilligerswerk tijdens 2e spoortraject »
Omscholing tijdens tweede spoortraject »
Maak afspraak